Zabfalatok
2018.06.08
Nem olyan mint a bolti, egészségesebb és puhább is.

Hozzávalók:
150 gramm teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt (ez helyettesíthető bármilyen más rostban gazdag teljeskiőrlésű liszttel)
80 gramm zabpehely
1 evőkanál folyékony édesítőszer
1 teáskanál vaníliaaroma
1 kis pohár tejföl
1 kis pohár natúr joghurt
½ csomag sütőpor
50 gramm étcsokoládé
60 gramm mazsola
50 gramm kókuszzsír
15 gramm kókuszreszelék
2 evőkanál chia mag
Elkészítése:
A hozzávalókat szépen sorban összedolgozzuk, majd a masszából kicsit golyókat formálunk, sütőpapíros tepsire tesszük és kilapítjuk. 190 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt kicsit pirultra sütjük. Miután kihűlt zárható dobozban napokig puha marad.