Sajtos pogácsa
2018.06.29
Amikor a sós ízekre vágyunk.

Hozzávalók:
250 gramm zsírszegény túró
2 tojás
3 evőkanál zabpehely
3+1 evőkanál zabpehelyliszt
csipet só, bors
ízléstől függően hagyma
reszelt light sajt
Elkészítés:
A túrót, zabpelyhet, zablisztet és a tojásokat jól összedolgozzuk. Ezután a hagymás apróra vágjuk és hozzákeverjük. Sózzuk, borsozzuk, majd jól összegyúrjuk. Betesszük a hűtőbe fél órára pihenni. Miután összeállt a tészta, teszünk hozzá még egy kanál zabpehely lisztet, hogy ne ragadjon. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kis kilapított gombócokat, majd megszórjuk a sajttal. 180 fokos sütőben aranybarna szín eléréséig sütjük.