Rizsfelfújt
Barna rizsből cukormentes baracklekvárral.

Hozzávalók:
1 bögre barna rizs
2,5 bögre tej
1 kávéskanál vaníliaaroma
1 evőkanál folyékony édesítőszer
5 közepes tojás
Elkészítés:
Elsőként felrakjuk főni a tejet a rizzsel, a vaníliaaromával és az édesítőszerrel. Felforraljuk, majd folyamatos kevergetés mellett kis lángon addig főzzük, amíg a rizs teljesen meg nem puhult és sűrű lesz. Amikor ez elkészül levesszük a tűzről és kb. fél órát hagyjuk hűlni, amíg szoba-hőmérsékletű nem lesz. Mikor már kihűlt, szétválasztjuk a tojásokat, a sárgájákat egyesével hozzákeverjük a rizshez, a fehérjéket pedig kemény habbá verjük. A fehérje felét simán, a másik felét óvatosan, nagy mozdulatokkal, óvatosan keverjük bele. A sütőt 180 fokra előmelegítve, 30 perc alatt, alsó felső sütésen barnulásig sütjük.