Rizsfelfújt

2018.06.04

Barna rizsből cukormentes baracklekvárral. 

Hozzávalók:

1 bögre barna rizs

2,5 bögre tej

1 kávéskanál vaníliaaroma

1 evőkanál folyékony édesítőszer 

5 közepes tojás


Elkészítés:

Elsőként felrakjuk főni a tejet a rizzsel, a vaníliaaromával és az édesítőszerrel.  Felforraljuk, majd folyamatos kevergetés mellett kis lángon addig főzzük, amíg a rizs teljesen meg nem puhult és sűrű lesz. Amikor ez elkészül levesszük a tűzről és kb. fél órát hagyjuk  hűlni, amíg szoba-hőmérsékletű nem lesz. Mikor már kihűlt, szétválasztjuk a tojásokat, a sárgájákat egyesével hozzákeverjük a rizshez, a fehérjéket pedig kemény habbá verjük. A fehérje felét simán, a másik felét óvatosan, nagy mozdulatokkal, óvatosan keverjük bele. A sütőt  180 fokra előmelegítve, 30 perc alatt, alsó felső sütésen barnulásig sütjük. 

© 2018 Ani's food'n life
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el