Meggyes dobálós
A nagymamák szoktak ilyet készíteni, gondoltam egy kicsit átalakítom .

Hozzávalók:
50 gramm teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
50 gramm zabpehelyliszt
1 doboz zsírszegény túró
1 sütőpor
1 teáskanál folyékony ízesítőszer
1 teáskanál vanília aroma
500 gramm magozott meggy
5 tojás
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját az édesítőszerrel fehéredésig verjük. Ezután a meggy kivételével a többi hozzávalót is a sárgájához keverjük. Óvatos mozdulatokkal a fehérjét is hozzákeverjük. Egy kis lábasban alacsony lángon a meggyet megpároljuk, hogy kiengedje a nedvességet magából, így nem áztatja el a tésztát. Miután ez megtörtént, kezdődhet az összeállítás. Egy tortaformába alulra kerül a tojásos tészta, majd a tetejére dobálós módszerrel ráhelyezzük a meggyes szószt. 180 fokos sütőben 20 percig, pirulásig sütjük.