Meggyes dobálós

2018.06.14

A nagymamák szoktak ilyet készíteni, gondoltam egy kicsit átalakítom .

Hozzávalók:

50 gramm teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt

50 gramm zabpehelyliszt

1 doboz zsírszegény túró

1 sütőpor

1 teáskanál folyékony ízesítőszer

1 teáskanál vanília aroma

500 gramm magozott meggy

5 tojás


Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját az édesítőszerrel fehéredésig verjük. Ezután a meggy kivételével a többi hozzávalót is a sárgájához keverjük. Óvatos mozdulatokkal a fehérjét is hozzákeverjük. Egy kis lábasban alacsony lángon a meggyet megpároljuk, hogy kiengedje a nedvességet magából, így nem áztatja el a tésztát. Miután ez megtörtént, kezdődhet az összeállítás. Egy tortaformába alulra kerül a tojásos tészta, majd a tetejére dobálós módszerrel ráhelyezzük a meggyes szószt. 180 fokos sütőben 20 percig, pirulásig sütjük.


© 2018 Ani's food'n life
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el