Lasagne
Diétás lasagne, házilag gyúrt tésztával, sütéssel együtt 1 óra alatt.

Rengetegszer elkészítettem már ezt a receptet és nagyon bevált, ezért is tudom bárkinek ajánlani. Ahhoz képest, hogy házi készítésű tésztával készül, elég gyorsan és egyszerűen kivitelezhető.
Hozzávalók :
100 gramm zabliszt
50 gramm teljes kiőrlésű (tönköly) búzaliszt
2 tojás
500 gramm sertés/marha/pulyka darált hús
5 dl cukrozatlan paradicsompüré
2 fej vöröshagyma
kókuszolaj a sütéshez
bazsalikom, majoránna, oregánó, só, bors, pirospaprika
2 dl tej
2 evőkanál zabpehely
2 húsleveskocka
30 gramm vaj
200 gram light sajt
Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk, kókuszolajon puhítjuk kis lángon, majd nagyobb lángra kapcsolunk, hozzáadjuk a húst. Megpirítjuk, majd várunk, míg kiereszti a levét. Ezután befűszerezzük: só, bors, egy kis majoránna, oregánó, több bazsalikom. Felöntjük a paradicsommal és kis lángon főzzük 20-25 percig, vagy míg megfő. A végeredmény ne legyen túl híg, különben csak elázik a lasagne!
Eközben meggyúrjuk a lasagne tésztát. 100 gramm zablisztet, 50 gramm teljes kiőrlésű lisztet, 2 tojást össze gyúrunk egynemű anyaggá, majd kettészedjük és két sütőpapír között vékonyra nyújtjuk. Azért sütőpapíron, mert így nem ragad. Ezután a hűtőbe tesszük, hogy összeérjen kicsit.
2 dl forró vízben feloldunk két húsleves kockát. Egy külön kis lábasban 30 g vajat megolvasztunk. Felöntjük a húslével. 2 dl tejben elkeverjük a 2 evőkanál zablisztet. Hozzáadjuk, sűrűre főzzük lassan kevergetve.. Egy nagyon finom krémet kell kapnunk, aminek semmi köze a hizlaló besamelhez.
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. Egy jénai alját kirakjuk a lasagne lapokkal. A tésztára hús jön, erre besamellt csepegtetünk - nem fogja teljesen fedni. Megszórjuk a sajttal. Majd megint tészta, hús, tészta, besamel és sajt a tetejére. Én füstölt mozzarellát tettem a tetejére így barnább lett.