Fokhagymakrémleves

2018.06.19

Valaki, számomra fontosnak ez a kedvence, így megreformáltam kicsit. 

Hozzávalók:

17 gerezd fokhagyma

3 evőkanál light vaj

1 evőkanál teljes kiőrlésű zabpehelyliszt

3 húsleves vagy zöldségleves kocka

2 liter víz

2 dl 10%-os zsírszegény főzőtejszín

1 evőkanál 12%-os tejföl

só, bors, petrezselyemzöld


Elkészítés:

A fokhagymát lereszeljük, vagy aprítógépbe tesszük. Közben egy nagyobb levesfőző edényben a vaj és a liszt keverékéből rántást készítünk. Ezután beletesszük a fokhagymát, kicsit pirítjuk. Amíg pirul, a leveskockákat feloldjuk a forró vízben, s ráöntjük a fokhagymára. Sóval, borssal és petrezselyem zölddel ízesítjük. Megvárjuk, míg egyszer felforr, majd hozzáöntjük a tejszínt és a tejfölt is. A krémesebb állag elérése érdekében botmixxerrel átnyomjuk. Feltétként teljeskiőrlésű kenyérből készült krutonokat pirítunk és friss petrezselyemzölddel tálaljuk.


© 2018 Ani's food'n life
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el