Fokhagymakrémleves
Valaki, számomra fontosnak ez a kedvence, így megreformáltam kicsit.

Hozzávalók:
17 gerezd fokhagyma
3 evőkanál light vaj
1 evőkanál teljes kiőrlésű zabpehelyliszt
3 húsleves vagy zöldségleves kocka
2 liter víz
2 dl 10%-os zsírszegény főzőtejszín
1 evőkanál 12%-os tejföl
só, bors, petrezselyemzöld
Elkészítés:
A fokhagymát lereszeljük, vagy aprítógépbe tesszük. Közben egy nagyobb levesfőző edényben a vaj és a liszt keverékéből rántást készítünk. Ezután beletesszük a fokhagymát, kicsit pirítjuk. Amíg pirul, a leveskockákat feloldjuk a forró vízben, s ráöntjük a fokhagymára. Sóval, borssal és petrezselyem zölddel ízesítjük. Megvárjuk, míg egyszer felforr, majd hozzáöntjük a tejszínt és a tejfölt is. A krémesebb állag elérése érdekében botmixxerrel átnyomjuk. Feltétként teljeskiőrlésű kenyérből készült krutonokat pirítunk és friss petrezselyemzölddel tálaljuk.