Epres kuszkusz torta

2018.03.22

Kuszkusz : A kuszkusz hántolt őröletlen, vagy durvára őrölt durumbúzából készült, berber eredetű étel.  

Főleg az arab gasztronómiában, köretként használják.  Édesanyám alapreceptje alapján, kicsit átalakítva én édességet készítettem belőle. 

Hozzávalók :

200 gramm kusz-kusz

3 dl forró víz

500 gramm zsírszegény túró

300 gramm fagyasztott eper (bármilyen gyümölccsel tökéletes)

1 teáskanál édesítőszer

3 tojás

1 kávéskanál vaníliaaroma

1 kávéskanál sütőpor

1 csipet só


Elkészítése :

A kuszkuszt egy hőálló tálba helyezzük, majd a 3 dl felforralt vizet öntötünk rá és lefedjük. A tojásokat szétválasztjuk a sárgájához hozzáadjuk a túrót, édesítőt, vaníliaaromát és sütőport. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. Miután a kuszkusz szobahőmérsékletűre hűlt , alaposan hozzákeverjük a tojássárgás, túrós krémhez. Ezután nagy mozdulatokkal az egész krémhez hozzáadjuk a tojásfehérjét is. Bármilyen kibélelt tortaformában tökéletesen megsül. A tetejére helyezhetjük a feldarabolt epreket , de magába a tésztába is lehet keverni egy kisebb mennyiséget. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

 1 szelet tortában 158 kcal / 19,6 gr ch / 11,9gr fehérje / 3,6gr zsír található. 

© 2018 Ani's food'n life
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el