Epres kuszkusz torta
Kuszkusz : A kuszkusz hántolt őröletlen, vagy durvára őrölt durumbúzából készült, berber eredetű étel.

Főleg az arab gasztronómiában, köretként használják. Édesanyám alapreceptje alapján, kicsit átalakítva én édességet készítettem belőle.
Hozzávalók :
200 gramm kusz-kusz
3 dl forró víz
500 gramm zsírszegény túró
300 gramm fagyasztott eper (bármilyen gyümölccsel tökéletes)
1 teáskanál édesítőszer
3 tojás
1 kávéskanál vaníliaaroma
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet só
Elkészítése :
A kuszkuszt egy hőálló tálba helyezzük, majd a 3 dl felforralt vizet öntötünk rá és lefedjük. A tojásokat szétválasztjuk a sárgájához hozzáadjuk a túrót, édesítőt, vaníliaaromát és sütőport. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. Miután a kuszkusz szobahőmérsékletűre hűlt , alaposan hozzákeverjük a tojássárgás, túrós krémhez. Ezután nagy mozdulatokkal az egész krémhez hozzáadjuk a tojásfehérjét is. Bármilyen kibélelt tortaformában tökéletesen megsül. A tetejére helyezhetjük a feldarabolt epreket , de magába a tésztába is lehet keverni egy kisebb mennyiséget. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
1 szelet tortában 158 kcal / 19,6 gr ch / 11,9gr fehérje / 3,6gr zsír található.