Amerikai káposztasaláta

2018.06.04

A superfood kategória győztese. 

Hozzávalók :

egy fej káposzta ( kb. 800-1000grammos)

4 közepes sárgarépa

5 szál újhagyma

2 közepes fej lilahagyma

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

1 teáskanál ecet

1 teáskanál citromlé

1 kávéskanál folyékony édesítőszer

2 evőkanál light majonéz

1 nagy pohár natur zsírszegény joghurt


Elkészítés:

A káposztát és a répát kisebb hasábokra reszeljük. A lila hagymát és az újhagymát apróra vágjuk, majd összegyúrjuk a zöldségeket. Egy külön tálban a többi hozzávalót összekeverjük úgy, hogy folyamatosan kóstoljuk, hiszen mindenkinek más az ízlése. Amikor tökéletes az öntet, akkor jó alaposan összedolgozzuk, majd lefedve egy éjszakát hagyjuk pihenni. Ez azért fontos, mert a káposzta megpuhul, az ecet elkezd dolgozni és másnap tökéletes saláta lesz belőle. Kb. 10 adag lesz belőle. Nem szabad megijedni, amikor az ecet akcióba lendül, akkor levet fognak ereszteni a zöldségek, de egy sima átkeveréssel  a tökéletes  állag újra elérhető.

© 2018 Ani's food'n life
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el