Amerikai káposztasaláta
A superfood kategória győztese.

Hozzávalók :
egy fej káposzta ( kb. 800-1000grammos)
4 közepes sárgarépa
5 szál újhagyma
2 közepes fej lilahagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál ecet
1 teáskanál citromlé
1 kávéskanál folyékony édesítőszer
2 evőkanál light majonéz
1 nagy pohár natur zsírszegény joghurt
Elkészítés:
A káposztát és a répát kisebb hasábokra reszeljük. A lila hagymát és az újhagymát apróra vágjuk, majd összegyúrjuk a zöldségeket. Egy külön tálban a többi hozzávalót összekeverjük úgy, hogy folyamatosan kóstoljuk, hiszen mindenkinek más az ízlése. Amikor tökéletes az öntet, akkor jó alaposan összedolgozzuk, majd lefedve egy éjszakát hagyjuk pihenni. Ez azért fontos, mert a káposzta megpuhul, az ecet elkezd dolgozni és másnap tökéletes saláta lesz belőle. Kb. 10 adag lesz belőle. Nem szabad megijedni, amikor az ecet akcióba lendül, akkor levet fognak ereszteni a zöldségek, de egy sima átkeveréssel a tökéletes állag újra elérhető.